Het vrolijke nest

Inspiratie

Inspiratie, tja wat is dat eigenlijk? Voor mij zijn dat vaak kleuren. Kleuren die ik mooi bij elkaar vind passen. Zeker bij haakwerk, zoals de gehaakte babydekentjes, zoek ik kleuren die elkaar aanvullen.

Er is natuurlijk de bekende kleurenleer van Johannes Itten, met de kleurcontrasten.

kleurenleer Itten

Bij het maken van een nieuw gehaakt babydekentje maak ik altijd eerst combinaties met de bolletjes. En als ik denk dat ik tevreden ben, maak ik een volgorde. Als het veel bolletjes zijn, dan neem ik ook vaak een foto, voor als ik het even niet meer weet tijdens het haken….

zacht roze dekentje zoete kleuren

Ik hou zelf aan de ene kant erg van zachte kleuren, zeker voor baby’s. Zoals de kleuren van Green Gate, Cath Kidston, maar ook Dille en Kamille.

zachte kleuren

tas Cath Kidston kleurtjes Cath Kidston

De tas van Cath Kidston in bovenstaande foto gebruik ik als tas om haakwerk waar ik mee bezig ben in op te bergen. De kleurtjes katoen zocht ik er voor de foto even bij. Dit zou zomaar een volgend dekentje kunnen worden.

Maar soms kunnen pittige kleuren me ook heel blij maken, zoals bij Pip Studio, Room Seven en Oilily.

felle kleuren gele tinten pittig roze

Bij het naaien ga ik ook uit van kleuren en kleurcombinaties. Bij het maken van een vlaggenlijn bijvoorbeeld, kies ik stoffen uit die bij elkaar passen. Soms begin ik met een bepaalde print met een aantal kleuren erin en dan zoek ik daar stoffen bij in die kleuren.

stapeltje stoffen HVN vlaggenlijn

Bij de vlaggenlijn voor het Vrolijke Nest waren de kleuren van het logo en de website de inspiratie. Ik wilde dat de vlaggenlijn ook de sfeer van de website zou uitstralen.

Ik doe ook veel inspiratie op bij anderen, bijvoorbeeld bij Lucy van Attic24. Een vrouw in Engeland die vrolijke dekens haakt. Zij deelt ook regelmatig leuke patronen en haaksteken met de lezers van haar blog.

Geboortekaartjes kunnen ook inspireren tot een kleurkeuze of stofkeuze die ik zelf niet zo snel zou maken, maar die er wel goed bij passen.

slab en kaartje

En natuurlijk Pinterest. Dat is een universum op zich waar je voor altijd in kunt verdwalen als je niet uitkijkt……Voor een goede dosis realiteit kun je ook altijd nog even kijken bij Pinterestfail. Want soms gaan dingen niet altijd zoals je zou willen, ook bij anderen niet, gelukkig maar ;-).

 

Gemaakt door de Toekomst