Het vrolijke nest

Frozen feestje

“Nee, zo’n overdreven, gestyled feestje, dat hoeft van mij echt niet.” Een quote van mezelf, een paar jaar geleden. Toen had ik nog geen meisje van bijna 5 dat echt heel graag een Frozen feestje wilde….toen had ik alleen een peuter die al blij werd van een stukje soepstengel.

IMG_0437

En ja, toen ben ik toch maar los gegaan vorig jaar: uren zitten pinnen op Pinterest (heerlijk! Ieder z’n hobby toch? En blijkbaar zochten velen met mij naar ideeën voor een Frozen feestje, want er zijn echt heel veel mensen met Frozen-borden). En al snel had ik een heus bord vol ideeën gemaakt. Van al die ideeën kon ik wel 20 feestjes maken, maar uiteindelijk heb ik me vooral gericht op een mooi versierde tafel met lekkere hapjes in Frozen-thema. Achteraf gezien, bestond het hele feestgebeuren uit drie delen: traktatie op school, kinderfeestje (en uitnodiging) en grote mensen feestje. Trakteren op de naschoolseopvang (waar ze toen nog op zat) niet meegerekend. Dat was gewoon een smartiedoosje met een geprint plaatje van Frozen erop geplakt: iedereen blij.

De traktatie op school, daar was mijn dochter heel duidelijk in: cakejes moesten het worden. Met lichtblauw glazuur en sneeuwvlokjes erop. Dus samen cakejes gebakken en versierd. Ik heb er zelf nog een prikker op gemaakt met een klein strikje van een glanswolletje eronder. Op een mooi dienblad deelde dat leuk uit!

cupcake Frozen traktatie cake Frozen

De uitnodiging voor het feestje had ik in Word gemaakt (niet ideaal, dit jaar doe ik dat anders) en geprint op dik papier.

uitnodiging Frozen

Voor het kinderfeestje wist mijn dochter al snel wat ze wilde doen: kleien met oma. Mijn moeder is keramiste, dus dat kwam goed uit. Na wat overleg leek het maken van een Olaf (de sneeuwpop uit de film) het meest handig voor een groepje 4 tot 6 jarigen.

De meest fantastische taarten zag ik voorbij komen op Pinterest, maar ik zag mezelf dat niet maken (je moet je grenzen kennen, haha), dus een Frozen-taart bij de bakker besteld. Die taart had ik op een tijdelijke tafel tegen de muur gezet. Om de tafel heen had ik een soort tule, maar dan zachter, getackt op de onderkant van het blad. Ik had een krans gemaakt en had wat andere winterse versiering neergezet. Eigenlijk hadden we het meeste al in huis. Nou vooruit: de turquoise organza heb ik gekocht. De Frozen-figuurtjes waren toen in Nederland niet echt te verkrijgen, maar vrienden uit Amerika hadden die voor Lotte gekocht. Perfect voor op de tafel en later om mee te spelen!

Frozen tafel2 Frozen figuurtjes  Frozen krans

Na de taart, limonade en kadootjes ging het clubje meiden lekker aan de slag aan de grote tafel in onze woonkamer die al helemaal klaarstond dankzij mijn moeder. De kinderen vonden het heel leuk om te doen, heerlijk met klei werken. Mijn moeder heeft de werkjes na het feestje meegenomen en afgebakken in haar atelier. Ook had ze nog sjaaltjes voor de Olafjes gebreid. De kinderen kregen een mooie zelfgemaakte Olaf terug! Met echte takjes als armen en plukje haar.

Frozen feestje olaf kleien  kleien olafolaf van klei af

Tijdens het kleien was er ook een pauze, toen konden de meiden wat lekkers eten en drinken van de tafel: gesmolten Olaf (water of Crystal Clear met een wortel erin, was een grote hit!), Olaf’s neus (wortels), Olaf’s armen (zoute stokjes) en Sven’s keutels (rozijnen).

gesmolten Olaf Frozen tafel

We hadden nog tijd voor een spelletje voordat de ouders kwamen: hier kun je de download vinden.

spel olaf

En toen alle kinderen naar huis gingen kregen ze nog een zakje om thuis nog een eetbare Olaf in elkaar te zetten.

maken van de zakjes zullen wij een sneeuwpop maken

En toen al die pret voorbij was, kwam in het weekend nog het ‘grote mensen’ Frozen feestje. De hapjes op de tafel waren dezelfde als bij het kinderfeestje, alleen nu ook sneeuwballen (sneeuwcaramels), sneeuwvlokken (platgerolde marhsmellows uitsteken met een koekjesuitsteker in de vorm van een sneeuwvlok), Kristoff’s ijsblokken (marshmellows), Elsa’s ijspegels (krijtdropjes).

Frozen hapjes

De Frozen jurk kreeg ze van familie en trok ze natuurlijk ook direct aan. Een hele blije dochter aan het eind van alle festiviteiten!

Frozen jurk

Veel werk? Ja! Leuk om te doen? Ja! Ga je alle verjaardagen zo uitgebreid doen? Ehm, dat weet ik nog niet. Volgende week wordt ze 6. En ik weet natuurlijk al weken welk thema ze graag wil en wat ze wil doen….

 

Gemaakt door de Toekomst