Het vrolijke nest

Kraammand voor mijn neefje

Afgelopen vrijdag was het zover: de kraammand voor mijn neefje kon naar de kersverse ouders!

baby kraammand1 IMG_6290

Tenminste, Lucas is vrijdagavond geboren en vandaag (maandag) kregen ze de mand. In al mijn enthousiasme was ik vrijdag al rond lunchtijd bij mijn moeder, omdat we wisten dat hij die dag geboren zou worden. Uiteindelijk stond ik ‘s avonds om 21.00 uur met mijn jas aan bij haar voordeur met de gedachte: als hij vannacht geboren wordt, dan neemt mijn moeder wel een taxi en zie ik de baby morgen. Maar toen kwam het verlossende telefoontje dat hij geboren was en konden we alsnog naar het ziekenhuis!

Het is zo’n mooi mannetje en we zijn blij dat alles goed gaat, ook met de nieuwe ouders, al is het wel even wennen natuurlijk.

knooppopje

Mijn moeder had zelf een blauw knooppopje gemaakt, dezelfde die mijn broertje als kind ook had. Deze gaven we al vrijdag en Lucas pakte het meteen vast met z’n kleine knuisjes. En ik had een It’s a boy doosje mee (niet op de foto gezet).

De kraammand waar we al een poos mee bezig waren is vandaag dus uitgepakt. Er zaten wat gekochte dingen in uit de winkel: een fotolijstje waar je ook een hand- of voetafdruk in klei naast kan doen, een leuk boekje, een bruin biertje (is een grapje, dat deden ze vroeger ‘voor het zog’), een vliegtuiglepel en een shirtje van Starwars, omdat de nieuwe papa daar wel van houdt. Ik wist de naam niet van te voren (wel dat hij Starwars leuk vindt), maar grappig genoeg zei mijn broertje (ja, ook al is hij volwassen, het blijft toch je broertje) dus al tegen de baby in de buik: “Luke, I am your father.” 😉

kraammand uitgepakt gebreide vestjes

Mijn moeder had twee prachtige vestjes gebreid. Zelf had ik een stapel slabjes, een labeldoekje, een knisperdoekje en een bijtring gemaakt.

slabjes stapel doekje wolken knisperdoekje vosjes bijtring

Alles bij elkaar dus een hele mand vol. Blije ouders, blije gevers en natuurlijk een blije baby!

 

 

Gemaakt door de Toekomst