Het vrolijke nest

Workshops

Het is ook mogelijk om workshops te volgen bij het Vrolijke Nest!

Op de Facebookpagina, bij de evenementen, zie je de meest actuele data die gepland staan. Meestal in de ochtend 9.00-11.00 uur.

In een ontspannen, huiselijke sfeer werken aan mooie viltfiguren voor de seizoenstafel. Wil je deze dag liever iets anders maken dan wat aangegeven staat? Of wil je werken aan iets wat je al tijden thuis hebt liggen en niet aan toe komt? Dat kan in de meeste gevallen: in overleg is veel mogelijk!
Werken onder begeleiding, nieuwe vaardigheden leren, inspiratie opdoen en naar huis met iets prachtigs, ontstaan uit eigen handen. Koffie, thee en wat lekkers inbegrepen.
Kosten: €27,50 per persoon, per keer.

Stempelkaart: bij elke workshop krijg je een stempel. Is de kaart vol met 5 stempels? Dan is de volgende workshop ter waarde van €27,50 gratis! De kaart is persoonlijk en niet overdraagbaar. De kaart is geldig zolang er workshops gegeven worden door het Vrolijke Nest.
Neem contact op om je op te geven of bij vragen. Ook heel leuk om met een groepje samen te doen met ouders van een school, gastouder of kinderdagverblijf.

Geschikt voor beginners en gevorderden. Ook zal er soms een (basis) workshop zijn voor naaldvilten of natvilten.

Graag tot ziens!

groeten Kim

 


Viltdag 2016

Afgelopen zaterdag was het zover: Viltdag 2016. De eerste Viltdag in deze vorm georganiseerd door Monique van Nuenen en Rianne Ekkelenkamp van Atelier Koekendiefie.

De locatie was boerderij Sneul in Amersfoort. Prachtige boerderij zo midden in een nieuwbouwwijk. Met 55 mensen was de ruimte goed gevuld.

tafel vol zeemeermin tafereel variatie voorbeelden

Ik kreeg een plekje om mijn spulletjes neer te zetten. Ik had pakketjes mee voor de workshop en wat extra voor de verkoop. Ook had ik een schaal met variatie voorbeelden gemaakt. Met het patroontje van de baby kun je eindeloos variëren! Natuurlijk had ik ook het nieuwe patroon ‘Diep in de zee’ van de zeemeermin meegenomen. Er waren veel leuke reacties (fijn!) en ik heb er een aantal verkocht.

patroonboekje diep in de zee pakketje baby

 

Er waren grote tafels voor de workshops en het maken van andere pakketjes. Zo kreeg iedereen bij binnenkomst een verrassingspakketje waarvoor we confettivilt mee moesten nemen. Daar bleek dus dat het nodig was om een schaapje te maken.

pakketje confettischaap

Ontzettend leuk, helaas lukt bij mij het confettivilt maken met een perforator niet zo best. Ik heb wel zoveel leuke resultaten gezien dat ik me er nog maar eens aan ga wagen binnenkort.

Er waren verschillende workshops gedurende de dag. Ik gaf om 11.00 uur en 13.00 uur die van het baby’tje in een luciferdoosje. Twee keer een groepje creatieve dames, gezellig hoor! Het is een eenvoudig en klein ontwerp en dus prima in een uurtje af te krijgen.

aan het werk knippen werken

Ik mocht tussendoor wat foto’s maken.

resultaat workshop

En natuurlijk het resultaat van een groepje.

Na de lunch hield Sari van Handwerkatelier Sari een praatje over haar atelier en de ontstaansgeschiedenis daarvan. Interessant! Ik heb zelf ook nog een workshop bij Dorothée van Pop en Plank gevolgd. Heel leuk om de techniek van het maken van een wolbolpopje te leren, maar helaas was een uur te kort om het helemaal af te krijgen. Mijn popje moet nog wat aangekleed worden.

wolbol voorbeeld bolwolpopje

Anderen die workshops gaven waren: Sari, de da