Het vrolijke nest

Workshops

Het is ook mogelijk om workshops te volgen bij het Vrolijke Nest!

Op de Facebookpagina, bij de evenementen, zie je de meest actuele data die gepland staan. Meestal in de ochtend 9.00-11.00 uur.

In een ontspannen, huiselijke sfeer werken aan mooie viltfiguren voor de seizoenstafel. Wil je deze dag liever iets anders maken dan wat aangegeven staat? Of wil je werken aan iets wat je al tijden thuis hebt liggen en niet aan toe komt? Dat kan in de meeste gevallen: in overleg is veel mogelijk!
Werken onder begeleiding, nieuwe vaardigheden leren, inspiratie opdoen en naar huis met iets prachtigs, ontstaan uit eigen handen. Koffie, thee en wat lekkers inbegrepen.
Kosten: €27,50 per persoon, per keer.

Stempelkaart: bij elke workshop krijg je een stempel. Is de kaart vol met 5 stempels? Dan is de volgende workshop ter waarde van €27,50 gratis! De kaart is persoonlijk en niet overdraagbaar. De kaart is geldig zolang er workshops gegeven worden door het Vrolijke Nest.
Neem contact op om je op te geven of bij vragen. Ook heel leuk om met een groepje samen te doen met ouders van een school, gastouder of kinderdagverblijf.

Geschikt voor beginners en gevorderden. Ook zal er soms een (basis) workshop zijn voor naaldvilten of natvilten.

Graag tot ziens!

groeten Kim

 


Viltdag 2016

Afgelopen zaterdag was het zover: Viltdag 2016. De eerste Viltdag in deze vorm georganiseerd door Monique van Nuenen en Rianne Ekkelenkamp van Atelier Koekendiefie.

De locatie was boerderij Sneul in Amersfoort. Prachtige boerderij zo midden in een nieuwbouwwijk. Met 55 mensen was de ruimte goed gevuld.

tafel vol zeemeermin tafereel variatie voorbeelden

Ik kreeg een plekje om mijn spulletjes neer te zetten. Ik had pakketjes mee voor de workshop en wat extra voor de verkoop. Ook had ik een schaal met variatie voorbeelden gemaakt. Met het patroontje van de baby kun je eindeloos variëren! Natuurlijk had ik ook het nieuwe patroon ‘Diep in de zee’ van de zeemeermin meegenomen. Er waren veel leuke reacties (fijn!) en ik heb er een aantal verkocht.

patroonboekje diep in de zee pakketje baby

 

Er waren grote tafels voor de workshops en het maken van andere pakketjes. Zo kreeg iedereen bij binnenkomst een verrassingspakketje waarvoor we confettivilt mee moesten nemen. Daar bleek dus dat het nodig was om een schaapje te maken.

pakketje confettischaap

Ontzettend leuk, helaas lukt bij mij het confettivilt maken met een perforator niet zo best. Ik heb wel zoveel leuke resultaten gezien dat ik me er nog maar eens aan ga wagen binnenkort.

Er waren verschillende workshops gedurende de dag. Ik gaf om 11.00 uur en 13.00 uur die van het baby’tje in een luciferdoosje. Twee keer een groepje creatieve dames, gezellig hoor! Het is een eenvoudig en klein ontwerp en dus prima in een uurtje af te krijgen.

aan het werk knippen werken

Ik mocht tussendoor wat foto’s maken.

resultaat workshop

En natuurlijk het resultaat van een groepje.

Na de lunch hield Sari van Handwerkatelier Sari een praatje over haar atelier en de ontstaansgeschiedenis daarvan. Interessant! Ik heb zelf ook nog een workshop bij Dorothée van Pop en Plank gevolgd. Heel leuk om de techniek van het maken van een wolbolpopje te leren, maar helaas was een uur te kort om het helemaal af te krijgen. Mijn popje moet nog wat aangekleed worden.

wolbol voorbeeld bolwolpopje

Anderen die workshops gaven waren: Sari, de dames van Atelier Droomvilt en Alice Piek Bos (niet van een atelier). Ook stond Atelier Anemoontje er met pakketjes!

Op het eind van de dag was er ook nog een soort loterij. Alle deelnemers (niet de workshopgevers helaas…)  mochten om de beurt iets van een tafel kiezen . Die lag vol met leuke pakketjes, patronen en materialen!  En er was de naambadge wedstrijd, ook alleen voor de deelnemers, gewonnen door Olga met een mooie olifantenbadge. Ik kreeg wel veel complimenten over die van mij 😉

badge olga naambadge het vrolijke nest

Een creatieve, gezellige dag met als kers op de taart ook nog een leuke goodybag voor iedereen! Met veel donaties. Hier kun je zien wie er verder hebben bijgedragen aan deze dag.

goodybag

Het was ontzettend leuk om zoveel mensen die ik via het internet heb leren kennen eens in het echt te zien en te spreken. Ook vond ik het boeiend om andere ondernemers te spreken over hun ervaringen. En om gewoon creatief bezig te zijn natuurlijk! Iedereen bedankt en wellicht tot volgend jaar!

 


Gemaakt in januari en februari

Even een kleine update van de meeste dingen die ik heb gemaakt in januari en februari. Ik kwam er achter dat ik toch niet van alles een foto heb gemaakt.

slab en knisperdoekje S slab en knisperdoekje d

Januari begon met veel kraamkadootjes!

kraammand uitgepakt slabjes stapel

Ik startte ook met het blauwe dekentje en haakte daarna in februari de roze. Nog allebei te koop in de webwinkel!

gehaakt dekentje mint 3 gehaakt dekentje roze plat

 

Er kwamen veel enthousiaste reacties op de bijtringen! Ook leuk, nu met pasen in aantocht ;-)!bijringen meisjes bijtringen jongens

En ik ging met een aantal van de nieuwe pakketjes van  Atelier Pippilotta aan de slag.  Het prachtige pakketje van de appelbloesem hangt gezellig bij het raam aan kleine zuignapjes. Het gehaakte popje maakte ik nog twee keer in andere kleurtjes, maar daar heb ik geen foto van.knufje in handen appelbloesem van Atelier Pippilotta gemaakt door Het Vrolijke Nest

 

En ik maakte voor een klant deze twee liefdevolle vilt pakketjes.

vakantieliefde en in de wolken SAMSUNG CSC

We vierden de zesde verjaardag van onze astronaut in spé! Er waren winnaars voor de weggeefacties (volg het Vrolijke Nest daarom ook op Facebook!) en er kwamen kadobonnen! Ontzettend leuk om bijvoorbeeld met een geboortekaartje mee te sturen. Ik ben er zelf zo blij mee!

zes broche - Het Vrolijke Nest broche gewonnen

Eerst wat winter, met een Koning Winter die even mocht pronken op de seizoenstafel. Maar ook voorbereiden op de lente, die er toch echt aan gaat komen! Kipjes, haantjes en natuurlijk de Lentefee. Een prachtig ontwerp van Atelier Pippilotta, dat ook erg leuk is om te maken! En het bakje met Paastakbaby’s in wording, dat is inmiddels ook klaar. Ik moet alleen nog even een paastak kopen om ze leuk op te hangen.

 

koning winter af WIP kippenkipjes en lente fee WIP paastakbabyseven leeg vlaggenlijn regenboog ruitjes stapel

En deze lege plek is weer gevuld! De naaimachine loopt weer als een zonnetje! Dat is toch wel heel erg fijn, dat alles het gewoon weer doet zo als het hoort! Er is vorige week al weer een mooie vlaggenlijn uitgerold!

nieuwe hartjes haasje van vilt in mandje

Ook heb ik gewerkt aan dingen die ik nu nog even niet kan laten zien…..


Ruimtevaart feestje

ruimte feestje deco - Het Vrolijke Nest

En afgelopen weekend was het zover: het ruimtevaart feestje voor onze dochter! Als je zes wordt, dan hou je niet meer van prinsessen, vond ze zelf. Ze wilde graag iets met planeten, sterren, astronauten en raketten. Dus ik ging weer pinnen en spullen in huis verzamelen.

De uitnodiging heb ik deze keer gemaakt bij canva.com. Dat werkte prima, wel opletten dat je alleen de gratis plaatjes kiest, tenzij je ervoor wilt betalen. Het document kun je dan opslaan en zelf uit (laten) printen.

ruimte feestje uitnodiging 0- Het Vrolijke Nest

Een taart werd besteld, met bijna dezelfde afbeelding als de uitnodiging.

Als traktatie op school wilde ze graag ijsjes uitdelen, dus natuurlijk werden het raketjes! Ik had het tuniekje en het rokje gemaakt van sterren stof en stof in ruimte thema. Vervolgens koos ze zelf alle kleuren voor haar verjaardagsbroche uit. Helaas heeft ze het tot nu toe nog maar een dag aan gehad, want toen ze een ruimtepak kreeg wilde ze alleen nog maar dat pak aan! Wel met broche, dat dan weer wel 😉

zes broche - Het Vrolijke Nest

In een stoffenwinkel kwam ik prachtige stof tegen, die heb ik aan de muur gehangen. Ook hebben we wat posters van ruimtevaart afbeeldingen opgehangen. Daarbij kon mijn man dan mooi dingen vertellen, want “papa, jij weet toch alles over de ruimte? En mama weet alles over stof en vilt!”.   Van de stof ga ik denk ik nog een quilt maken en de posters hangen nu op de kinderkamers. Door een kapotte naaimachine kwam er van de vlaggenlijn helaas niets terecht (last-minute werk, dat komt ervan), maar de stof ga ik nu dan voor de quilt gebruiken.

ruimte feestje - Het Vrolijke Nest

De activiteit was snel besloten: een speurtocht wilde ze graag. Niet ideaal in februari….maar vooruit. Omdat er slecht weer was voorspeld, deden we de speurtocht voornamelijk binnen in het huis. Ik had bedacht dat het dan een soort astronautentraining zou gaan worden. Met opdrachten onderweg om vaardigheden voor astronauten te oefenen. Helaas niet van alles een foto.

astronauten training - Het Vrolijke Nest ruimte speurtocht - Het Vrolijke Nest

  • aftellen van 10 naar 0
  • door een tunnel kruipen zoals in een ruimteschip
  • maanstenen zoeken (in de tuin)

maanstenen - Het Vrolijke Nest

  • ruimtedisco: stopdans, op tijd kunnen stoppen
  • de goede helften van de planeten bij elkaar zoeken

puzzel - Het Vrolijke Nest

  • ruimtedomino: samenwerken
  • de juiste raket bij de astronaut zoeken (plaatjes met sterren en cijfers er op bij elkaar zoeken)
  • met ruimtehandschoenen aan schroeven vastdraaien

Na de speurtocht een heerlijke pannenkoekenlunch met stroop, strooisels en slagroom.

pannekoekenlunch - Het Vrolijke Nest

Toen nog even in de tuin spelen en toen de ouders kwamen om ze op te halen kregen ze nog een pakketje mee om thuis een mobile te maken van een glow-in-the-dark maan met sterren.

kadootje ruimte feest - Het Vrolijke Nest

En dag na het kinderfeestje was het grote mensen feest. Lekkere snoepjes en hartige hapjes stonden klaar. Ook deze dag wilde ze haar astronautenpak aan en blies ze weer zes kaarsjes uit. Ze heeft genoten!

ruimte snoepjes - Het Vrolijke Nest kaarsjes uitblazen - Het Vrolijke Nest

Oja, het andere last-minute project was een raket, die is wel gelukt, vooral de jongens hebben er veel in gespeeld en de raket staat nog steeds in de woonkamer!

raket2 - het Vrolijke Nest raket - Het Vrolijke Nest


Lente ontwerpen

De nieuwste ontwerpen van Atelier Pippilotta zijn uit. Prachtige lente ontwerpen! Mooie vilt pakketjes voor de seizoenstafel.

gehaakt-bloemenkind-viooltje-278x300

Gehaakt viooltje. Weer een combinatie van een vilt- en haakpakketje. Een violenkindje op een houten kegel van 45 mm. Ze is eenvoudig om te maken. Een pakketje kost € 6,65.

Wilgenkatje-159x300

Het Wilgenkatje hoort bij de bomenserie. In zijn hand en zakken van zijn vest zitten schattige kattenkindjes. Het pakket kost € 9,95.

poestkabouters-273x300

Poetskabouters. Twee kabouters houden voorjaarsschoonmaak. Eén met spons en de ander met een zeem. Het pakket kost € 7,20.

Drie-kippen-en-een-haan-300x208

 

Drie kippen en een haan. In de serie huisdieren zijn hier drie kippen en een haan. Echt een leuk pakketje voor Pasen of een boerderijtafel. Het pakket kost € 6,65.

appelbloesem-300x248

Mijn persoonlijke favoriet: Appelbloesem. Heel zachtjes wiegt dit baby’tje met satijnlintjes aan de appelbloesem. Gemaakt met prachtig sprookjesvilt. Het pakket kost € 9,95 en de tak is 18 cm lang.

Dit pakketje heb ik daarom ook al gemaakt! Met twee kleine zuignapjes hangt het takje aan het raam. Kom maar door met de lente!

appelbloesem van Atelier Pippilotta gemaakt door Het Vrolijke Nest appelbloesem van vilt voor het raam - Het Vrolijke Nest

 


Frozen feestje

“Nee, zo’n overdreven, gestyled feestje, dat hoeft van mij echt niet.” Een quote van mezelf, een paar jaar geleden. Toen had ik nog geen meisje van bijna 5 dat echt heel graag een Frozen feestje wilde….toen had ik alleen een peuter die al blij werd van een stukje soepstengel.

IMG_0437

En ja, toen ben ik toch maar los gegaan vorig jaar: uren zitten pinnen op Pinterest (heerlijk! Ieder z’n hobby toch? En blijkbaar zochten velen met mij naar ideeën voor een Frozen feestje, want er zijn echt heel veel mensen met Frozen-borden). En al snel had ik een heus bord vol ideeën gemaakt. Van al die ideeën kon ik wel 20 feestjes maken, maar uiteindelijk heb ik me vooral gericht op een mooi versierde tafel met lekkere hapjes in Frozen-thema. Achteraf gezien, bestond het hele feestgebeuren uit drie delen: traktatie op school, kinderfeestje (en uitnodiging) en grote mensen feestje. Trakteren op de naschoolseopvang (waar ze toen nog op zat) niet meegerekend. Dat was gewoon een smartiedoosje met een geprint plaatje van Frozen erop geplakt: iedereen blij.

De traktatie op school, daar was mijn dochter heel duidelijk in: cakejes moesten het worden. Met lichtblauw glazuur en sneeuwvlokjes erop. Dus samen cakejes gebakken en versierd. Ik heb er zelf nog een prikker op gemaakt met een klein strikje van een glanswolletje eronder. Op een mooi dienblad deelde dat leuk uit!

cupcake Frozen traktatie cake Frozen

De uitnodiging voor het feestje had ik in Word gemaakt (niet ideaal, dit jaar doe ik dat anders) en geprint op dik papier.

uitnodiging Frozen

Voor het kinderfeestje wist mijn dochter al snel wat ze wilde doen: kleien met oma. Mijn moeder is keramiste, dus dat kwam goed uit. Na wat overleg leek het maken van een Olaf (de sneeuwpop uit de film) het meest handig voor een groepje 4 tot 6 jarigen.

De meest fantastische taarten zag ik voorbij komen op Pinterest, maar ik zag mezelf dat niet maken (je moet je grenzen kennen, haha), dus een Frozen-taart bij de bakker besteld. Die taart had ik op een tijdelijke tafel tegen de muur gezet. Om de tafel heen had ik een soort tule, maar dan zachter, getackt op de onderkant van het blad. Ik had een krans gemaakt en had wat andere winterse versiering neergezet. Eigenlijk hadden we het meeste al in huis. Nou vooruit: de turquoise organza heb ik gekocht. De Frozen-figuurtjes waren toen in Nederland niet echt te verkrijgen, maar vrienden uit Amerika hadden die voor Lotte gekocht. Perfect voor op de tafel en later om mee te spelen!

Frozen tafel2 Frozen figuurtjes  Frozen krans

Na de taart, limonade en kadootjes ging het clubje meiden lekker aan de slag aan de grote tafel in onze woonkamer die al helemaal klaarstond dankzij mijn moeder. De kinderen vonden het heel leuk om te doen, heerlijk met klei werken. Mijn moeder heeft de werkjes na het feestje meegenomen en afgebakken in haar atelier. Ook had ze nog sjaaltjes voor de Olafjes gebreid. De kinderen kregen een mooie zelfgemaakte Olaf terug! Met echte takjes als armen en plukje haar.

Frozen feestje olaf kleien  kleien olafolaf van klei af

Tijdens het kleien was er ook een pauze, toen konden de meiden wat lekkers eten en drinken van de tafel: gesmolten Olaf (water of Crystal Clear met een wortel erin, was een grote hit!), Olaf’s neus (wortels), Olaf’s armen (zoute stokjes) en Sven’s keutels (rozijnen).

gesmolten Olaf Frozen tafel

We hadden nog tijd voor een spelletje voordat de ouders kwamen: hier kun je de download vinden.

spel olaf

En toen alle kinderen naar huis gingen kregen ze nog een zakje om thuis nog een eetbare Olaf in elkaar te zetten.

maken van de zakjes zullen wij een sneeuwpop maken

En toen al die pret voorbij was, kwam in het weekend nog het ‘grote mensen’ Frozen feestje. De hapjes op de tafel waren dezelfde als bij het kinderfeestje, alleen nu ook sneeuwballen (sneeuwcaramels), sneeuwvlokken (platgerolde marhsmellows uitsteken met een koekjesuitsteker in de vorm van een sneeuwvlok), Kristoff’s ijsblokken (marshmellows), Elsa’s ijspegels (krijtdropjes).

Frozen hapjes

De Frozen jurk kreeg ze van familie en trok ze natuurlijk ook direct aan. Een hele blije dochter aan het eind van alle festiviteiten!

Frozen jurk

Veel werk? Ja! Leuk om te doen? Ja! Ga je alle verjaardagen zo uitgebreid doen? Ehm, dat weet ik nog niet. Volgende week wordt ze 6. En ik weet natuurlijk al weken welk thema ze graag wil en wat ze wil doen….

 


Inspiratie

Inspiratie, tja wat is dat eigenlijk? Voor mij zijn dat vaak kleuren. Kleuren die ik mooi bij elkaar vind passen. Zeker bij haakwerk, zoals de gehaakte babydekentjes, zoek ik kleuren die elkaar aanvullen.

Er is natuurlijk de bekende kleurenleer van Johannes Itten, met de kleurcontrasten.

kleurenleer Itten

Bij het maken van een nieuw gehaakt babydekentje maak ik altijd eerst combinaties met de bolletjes. En als ik denk dat ik tevreden ben, maak ik een volgorde. Als het veel bolletjes zijn, dan neem ik ook vaak een foto, voor als ik het even niet meer weet tijdens het haken….

zacht roze dekentje zoete kleuren

Ik hou zelf aan de ene kant erg van zachte kleuren, zeker voor baby’s. Zoals de kleuren van Green Gate, Cath Kidston, maar ook Dille en Kamille.

zachte kleuren

tas Cath Kidston kleurtjes Cath Kidston

De tas van Cath Kidston in bovenstaande foto gebruik ik als tas om haakwerk waar ik mee bezig ben in op te bergen. De kleurtjes katoen zocht ik er voor de foto even bij. Dit zou zomaar een volgend dekentje kunnen worden.

Maar soms kunnen pittige kleuren me ook heel blij maken, zoals bij Pip Studio, Room Seven en Oilily.

felle kleuren gele tinten pittig roze

Bij het naaien ga ik ook uit van kleuren en kleurcombinaties. Bij het maken van een vlaggenlijn bijvoorbeeld, kies ik stoffen uit die bij elkaar passen. Soms begin ik met een bepaalde print met een aantal kleuren erin en dan zoek ik daar stoffen bij in die kleuren.

stapeltje stoffen HVN vlaggenlijn

Bij de vlaggenlijn voor het Vrolijke Nest waren de kleuren van het logo en de website de inspiratie. Ik wilde dat de vlaggenlijn ook de sfeer van de website zou uitstralen.

Ik doe ook veel inspiratie op bij anderen, bijvoorbeeld bij Lucy van Attic24. Een vrouw in Engeland die vrolijke dekens haakt. Zij deelt ook regelmatig leuke patronen en haaksteken met de lezers van haar blog.

Geboortekaartjes kunnen ook inspireren tot een kleurkeuze of stofkeuze die ik zelf niet zo snel zou maken, maar die er wel goed bij passen.

slab en kaartje

En natuurlijk Pinterest. Dat is een universum op zich waar je voor altijd in kunt verdwalen als je niet uitkijkt……Voor een goede dosis realiteit kun je ook altijd nog even kijken bij Pinterestfail. Want soms gaan dingen niet altijd zoals je zou willen, ook bij anderen niet, gelukkig maar ;-).

 


Kraammand voor mijn neefje

Afgelopen vrijdag was het zover: de kraammand voor mijn neefje kon naar de kersverse ouders!

baby kraammand1 IMG_6290

Tenminste, Lucas is vrijdagavond geboren en vandaag (maandag) kregen ze de mand. In al mijn enthousiasme was ik vrijdag al rond lunchtijd bij mijn moeder, omdat we wisten dat hij die dag geboren zou worden. Uiteindelijk stond ik ’s avonds om 21.00 uur met mijn jas aan bij haar voordeur met de gedachte: als hij vannacht geboren wordt, dan neemt mijn moeder wel een taxi en zie ik de baby morgen. Maar toen kwam het verlossende telefoontje dat hij geboren was en konden we alsnog naar het ziekenhuis!

Het is zo’n mooi mannetje en we zijn blij dat alles goed gaat, ook met de nieuwe ouders, al is het wel even wennen natuurlijk.

knooppopje

Mijn moeder had zelf een blauw knooppopje gemaakt, dezelfde die mijn broertje als kind ook had. Deze gaven we al vrijdag en Lucas pakte het meteen vast met z’n kleine knuisjes. En ik had een It’s a boy doosje mee (niet op de foto gezet).

De kraammand waar we al een poos mee bezig waren is vandaag dus uitgepakt. Er zaten wat gekochte dingen in uit de winkel: een fotolijstje waar je ook een hand- of voetafdruk in klei naast kan doen, een leuk boekje, een bruin biertje (is een grapje, dat deden ze vroeger ‘voor het zog’), een vliegtuiglepel en een shirtje van Starwars, omdat de nieuwe papa daar wel van houdt. Ik wist de naam niet van te voren (wel dat hij Starwars leuk vindt), maar grappig genoeg zei mijn broertje (ja, ook al is hij volwassen, het blijft toch je broertje) dus al tegen de baby in de buik: “Luke, I am your father.” 😉

kraammand uitgepakt gebreide vestjes

Mijn moeder had twee prachtige vestjes gebreid. Zelf had ik een stapel slabjes, een labeldoekje, een knisperdoekje en een bijtring gemaakt.

slabjes stapel doekje wolken knisperdoekje vosjes bijtring

Alles bij elkaar dus een hele mand vol. Blije ouders, blije gevers en natuurlijk een blije baby!

 

 


Bijtring konijnenoren

Op Facebook was het voor het weekend al te zien: ik heb wat nieuws gemaakt. Een bijtring met konijnenoren is het nieuwste product.

bijtring ster grijs bijtring sterren grijs achter

Ideaal voor baby’s met doorkomende tandjes. De bijtring is lekker om op te bijten en leuk om mee te spelen. Aan de ene kant een mooi katoenen stofje en aan de andere kant heerlijk zacht wit fleece. Ook een fantastisch kraamkado! De bijtring past makkelijk door de brievenbus als je het op wilt (laten) sturen. De oortjes kun je er makkelijk afhalen en wassen. Daarna knoop je de oortjes er gemakkelijk weer op, het is een soort lus. De houten ring reinig je door het af te nemen met warm water. Het is onbehandeld hout, veilig voor kinderen. Ook is het een heerlijk speeldingetje voor kleine knuisjes, de ring en de oortjes passen goed in kleine handjes.

bijtringen jongens bijringen meisjes

Vers van de naaimachinenaald zijn ze. Vorige week had ik ergens 15 houten ringen besteld en ik ben meteen aan de slag gegaan toen ze binnen waren. Wat was het moeilijk om stofjes te kiezen! Ik ben maar voor traditionele roze, blauwe en een paar neutrale tinten gegaan. Deze bijtringen zijn zo leuk om te maken, ik kan zo nog 20 stofjes van de planken pakken en verder gaan. Helaas zijn de houten ringen op, ik wacht toch maar even totdat deze verkocht zijn. Maar mocht je dus een bijtring willen met een totaal andere kleur, dan kan dat! Ook heel leuk in combinatie met een slabje of labeldoekje.

bijtringen drie jongens bijtringen drie meisjes bijtringen stip bijtring ruitjes

Ik heb er vrijdag al twee kado gedaan aan twee verschillende baby’s en zij en hun ouders waren er blij mee.

bijtringen kado

Wil je ook zo’n schattige bijtring? Dan kun je die nu bestellen, of…. winnen! Via Facebook ga ik een bijtring naar keuze weggeven! Deel het bericht op Facebook en maak kans op een bijtring voor je eigen kleintje of die van een ander! Succes!


Leuke opdracht

vakantieliefde en in de wolken schuin vakantieliefde en in de wolken 3

 Veel knipwerk voor alle hartjes (die zijn dubbel, dus ruim 60 hartjes) en daarna veel festonneren. In de wolken is eigenlijk een soort mobile, de touwtje moeten dus nog ergens aan vast worden gemaakt (een stok of ring). Voor de foto had ik ze tijdelijk met plakband aan het gordijn vastgezet.

detail in de wolken vakantieliefde en in de wolken schuin 2

Helaas werkte de stof voor de wolkjes en mijn naaimachine niet zo goed samen want het trok steeds scheef. Gelukkig had ik wit vilt op voorraad en heb ik de wolkjes van wit vilt gemaakt, staat ook leuk! Toen ik bezig was vonden mijn kinderen het maar jammer dat het niet voor onszelf was. Ik denk dat ik het pakketje Vakantieliefde ook maar voor onszelf ga maken, leuk voor over een maandje met Valentijnsdag. Ik heb daar al wat kleine dingen voor, maar er kan zeker nog wat bij.

vakantieliefde detail meisje vakantieliefde detail jongen

De seizoenstafel is nu een beetje kaal, ik twijfel nog of ik alle winterfiguurtjes uit het koffertje ga halen, aangezien het niet echt winters is hier. Vorige jaren zette ik in januari juist alle regenboog dingen neer, een vrolijk, kleurrijk begin van het nieuwe jaar! Ik denk dat ik dat straks maar ga doen.

Ook heb ik twee setjes kraamkadootjes gemaakt die we binnenkort gaan geven. ingepakt

De kleuren en print heb ik aangepast aan de geboortekaartjes. Dat is weer het voordeel van mijn stapels en bakken met stofjes: er zit meestal wel wat bij dat goed past! slab en knisperdoekje S slab en knisperdoekje d

Verder ook met andere dingen bezig, maar die zijn nog niet af, dus nog even geen foto’s daarvan. Het gehaakte dekentje met blauwe kleuren schiet al aardig op, nog maar 4 rijen. Ik heb ook nieuwe kleuren besteld om een roze variant te maken.

Dan ga ik nu dat koffertje met regenboog spullen eens opzoeken….

 


Gemaakt door de Toekomst