Het vrolijke nest

Baby’s en alternatieven voor beschuit met muisjes

Ín onze omgeving zijn de laatste tijd een aantal baby’s geboren. Er komen dus nog wat kraambezoeken aan in het nieuwe jaar. Om de nieuwe ouders vast een kleinigheidje te geven, stuur ik naast een kaartje graag een feestje in een doosje op! Ik schreef er al eerder over. Vanochtend heb ik er weer twee ingepakt: beide voor een meisje! Ik blijf ze leuk vinden: een klein beschilderd doosje (formaat van een luciferdoosje) met daarin een popje, ballon en vlaggenlijntje. Het popje kan ook met een veiligheidsspeldje als broche gedragen worden door een oudere broer of zus als die bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf of op school beschuit met muisjes gaat trakteren.

it's a girl it's a boy

Of in plaats van beschuit met muisjes zag ik op Pinterest ook een heleboel andere leuk ideeën voor als een baby is geboren. Wij hebben alle keren gewoon beschuit met muisjes gedaan op school en het kinderdagverblijf, maar deze  alternatieven voor beschuit met muisjes zijn ook leuk!

mini tompouce met muisjes nijntje geboortekoekje muisjes lange vinger met muisjes schuimzoen geboorte soepstengel muisjes spekje muisjes

 

Om de muisjes te laten plakken kun je bijvoorbeeld boter, glazuur (poedersuiker met een klein beetje water), gesmolten chocolade of (witte) chocoladepasta gebruiken. Vooral het koekje met gesmolten chocolade en muisjes is super handig vind ik. Goed van te voren voor te bereiden en leuk om uit te delen. Bovendien geeft het voor (kleine) kinderen wat minder knoeiwerk. Ook is het niet zoveel als een heel beschuitje. En deze taarten zijn natuurlijk ook heel leuk om op een babyshower te gebruiken. Als basis een kwarktaart, lange vingers er omheen met een strik en dan de muisjes erover.

taart geboorte taarten geboorte muisjes

 

Over een paar weken wordt het kindje van mijn broer en zijn vriendin geboren: een jongetje wordt het! De babyshower heeft mijn schoonzusje al gehad. Als kadootje namen we allemaal een boekje mee voor de baby. Haar zus had het allemaal mooi georganiseerd met lekkere hapjes. Ik moet nu nog hard aan het werk om mooie dingen te maken voor de kraammand, die stel ik met mijn moeder samen. Er liggen al wat dingen geknipt klaar, nu nog afwerken! Het kan natuurlijk ook eerder komen, misschien wel een kerstkindje…dan moet ik zeker doorwerken!

 

Gemaakt door de Toekomst