Het vrolijke nest

Sinterklaas 2015

sint werkjes

Sinterklaas is weer vertrokken naar Spanje… maar wat hebben we weer met veel plezier met z’n allen op de bank naar het Sinterklaasjournaal gekeken dit jaar. Onze kinderen genoten en ook al was het soms spannend, het kwam steeds weer goed. Sinterklaas is absoluut niet ongemerkt aan ons voorbij gegaan natuurlijk. We hebben afgelopen weken thuis onder andere verlanglijstjes geknipt uit speelgoedboekjes, Sinterklaaskwartet gespeeld, toneelstukjes gemaakt met de vingerpopjes, schoenen gezet, ze hebben zich verkleed als Sint, Piet of Amerigo, pepernoten gebakken en liedjes gezongen. Veel werkjes zijn er ook op school en het kinderdagverblijf gemaakt. En ik zocht naar meer mooie dingen ter inspiratie voor op mijn Pinterestborden.

sint boekenmand charlotte dematons sint boekStapels Sinterklaasboeken hebben we (voor)gelezen. Toen ik nog werkzaam was als leerkracht heb ik er een heleboel verzameld en maakte ik ook altijd een Sinterklaasleeshoekje (bij de kleuters, maar ook in groep 5/6 was dat nog leuk!).  Het boek van Charlotte Dematons blijft wel favoriet, wat een prachtig kijkboek is dat. Ook hebben we veel afgeteld: hoeveel nachtjes slapen nog?  En de seizoenstafel (onze vensterbank) is kleurrijk gedecoreerd in het Sinterklaasthema.

sinterklaas 2015 boekenpietjesopa piet sint en piet

Het prachtige Sinterklaasicoon verkocht ik al op de Herfstmarkt, helaas hebben we daar dus maar kort van genoten. Die ga ik dus zeker nog eens maken voor onze eigen seizoenstafel. De boekenpietjes zijn van Atelier Anemoontje en maakte ik jaren geleden al eens. Het straatje is van Handwerkatelier Sari, de boom heb ik nog niet gemaakt. Opa Piet is van vorig jaar, die heeft ook in de klas van m’n dochter gestaan. Leuk dat hij er dit jaar ook weer bij was! Onze Sinterklaas heeft wel wat baardproblemen zag ik net, daar moet ik nog even wat aan doen. En ook die staf kan wel wat vernieuwing gebruiken. Voor volgend jaar wil ik er denk ik nog wel een paard bij maken, Amerigo mist nog op onze seizoenstafel. En de kaart met Sinterklaas van Huisvolkleur staat er natuurlijk bij. De hangpietjes in het boompje maakte ik ook vorig jaar, dit jaar maakte ik ze ook, maar net even wat mooier vind ik.

vilt hart

Het prachtige vilten hart heb ik voor mezelf op de Herfstmarkt gekocht, zo mooi!

sinterklaas kaarten heerlijk avondje

Om het heerlijk avondje nog heerlijker te maken had ik een schaal vol lekkers gemaakt, die moesten we af en toe wel even wegzetten want de verleiding om te blijven eten was groot! Op pakjesavond is iedereen verwend met mooie kadootjes. Met rode wangen gingen de kinderen slapen. De oudste onder haar nieuwe Frozen dekbed en de middelste met z’n nieuwe helikopter in in bed. Dank u Sin-ter-klaas-je! Tot volgend jaar!

 

Gemaakt door de Toekomst