Het vrolijke nest

Verjaardagstaart van vilt

taart 5

Deze verjaardagstaart heb ik gemaakt voor de klas van mijn dochter. Verjaardagen bestaan vaak uit verschillende rituelen, ook op school! In deze klas is de net-alsof-taart daar onderdeel van. Er was al een taart, die nu na jaren gebruik wel aan vervanging toe was volgens de juffen. En aangezien ik dit jaar een van de klassenouders ben, was de keuze om een nieuwe taart te gaan maken zo gemaakt!

taart top

Wat was het leuk om dit te maken! Vrolijke kleuren en leuk voor zowel jongens als meisjes (mijn dochter had de taart ook wel graag geheel in het roze gezien). Op Pinterest had ik heel wat ideeën verzameld en uiteindelijk ben ik erg blij met het resultaat! De basisvormen zijn van piepschuim, de rest is van vilt.

slagroomtoef slagroom

De slagroomtoefjes heb ik na wat uitproberen uiteindelijk met deze tutorial gemaakt. De rand van slagroom heb ik gemaakt zoals hier uitgelegd wordt.

Alle ouders uit de klas hadden iets bijgedragen en naast de taart hadden we ook een prentenboek als kado. Het werd vanochtend gelukkig erg goed ontvangen!

Ook zo’n leuke taart bestellen? Dat kan! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

taart3

Gemaakt door de Toekomst