Het vrolijke nest

Ruimtevaart feestje

ruimte feestje deco - Het Vrolijke Nest

En afgelopen weekend was het zover: het ruimtevaart feestje voor onze dochter! Als je zes wordt, dan hou je niet meer van prinsessen, vond ze zelf. Ze wilde graag iets met planeten, sterren, astronauten en raketten. Dus ik ging weer pinnen en spullen in huis verzamelen.

De uitnodiging heb ik deze keer gemaakt bij canva.com. Dat werkte prima, wel opletten dat je alleen de gratis plaatjes kiest, tenzij je ervoor wilt betalen. Het document kun je dan opslaan en zelf uit (laten) printen.

ruimte feestje uitnodiging 0- Het Vrolijke Nest

Een taart werd besteld, met bijna dezelfde afbeelding als de uitnodiging.

Als traktatie op school wilde ze graag ijsjes uitdelen, dus natuurlijk werden het raketjes! Ik had het tuniekje en het rokje gemaakt van sterren stof en stof in ruimte thema. Vervolgens koos ze zelf alle kleuren voor haar verjaardagsbroche uit. Helaas heeft ze het tot nu toe nog maar een dag aan gehad, want toen ze een ruimtepak kreeg wilde ze alleen nog maar dat pak aan! Wel met broche, dat dan weer wel 😉

zes broche - Het Vrolijke Nest

In een stoffenwinkel kwam ik prachtige stof tegen, die heb ik aan de muur gehangen. Ook hebben we wat posters van ruimtevaart afbeeldingen opgehangen. Daarbij kon mijn man dan mooi dingen vertellen, want “papa, jij weet toch alles over de ruimte? En mama weet alles over stof en vilt!”.   Van de stof ga ik denk ik nog een quilt maken en de posters hangen nu op de kinderkamers. Door een kapotte naaimachine kwam er van de vlaggenlijn helaas niets terecht (last-minute werk, dat komt ervan), maar de stof ga ik nu dan voor de quilt gebruiken.

ruimte feestje - Het Vrolijke Nest

De activiteit was snel besloten: een speurtocht wilde ze graag. Niet ideaal in februari….maar vooruit. Omdat er slecht weer was voorspeld, deden we de speurtocht voornamelijk binnen in het huis. Ik had bedacht dat het dan een soort astronautentraining zou gaan worden. Met opdrachten onderweg om vaardigheden voor astronauten te oefenen. Helaas niet van alles een foto.

astronauten training - Het Vrolijke Nest ruimte speurtocht - Het Vrolijke Nest

  • aftellen van 10 naar 0
  • door een tunnel kruipen zoals in een ruimteschip
  • maanstenen zoeken (in de tuin)

maanstenen - Het Vrolijke Nest

  • ruimtedisco: stopdans, op tijd kunnen stoppen
  • de goede helften van de planeten bij elkaar zoeken

puzzel - Het Vrolijke Nest

  • ruimtedomino: samenwerken
  • de juiste raket bij de astronaut zoeken (plaatjes met sterren en cijfers er op bij elkaar zoeken)
  • met ruimtehandschoenen aan schroeven vastdraaien

Na de speurtocht een heerlijke pannenkoekenlunch met stroop, strooisels en slagroom.

pannekoekenlunch - Het Vrolijke Nest

Toen nog even in de tuin spelen en toen de ouders kwamen om ze op te halen kregen ze nog een pakketje mee om thuis een mobile te maken van een glow-in-the-dark maan met sterren.

kadootje ruimte feest - Het Vrolijke Nest

En dag na het kinderfeestje was het grote mensen feest. Lekkere snoepjes en hartige hapjes stonden klaar. Ook deze dag wilde ze haar astronautenpak aan en blies ze weer zes kaarsjes uit. Ze heeft genoten!

ruimte snoepjes - Het Vrolijke Nest kaarsjes uitblazen - Het Vrolijke Nest

Oja, het andere last-minute project was een raket, die is wel gelukt, vooral de jongens hebben er veel in gespeeld en de raket staat nog steeds in de woonkamer!

raket2 - het Vrolijke Nest raket - Het Vrolijke Nest

Gemaakt door de Toekomst